sábado, 30 de octubre de 2010

Passet a passet


Aquest video en què el Jordi Nogal (estimat amic i referent) ens explica, de primera mà, què significa per a ell poder participar per primera vegada de manera independent en unes eleccions , complementa el link penjat ahir. En els anys que fa que la democràcia ens acompanya, sobta una mica que quelcom que sembla tan obvi com l'accés al vot en braile no esdevingués realitat fins l'any 2008. Aquesta és la primera reflexió relacionada amb el tema.

Entrebancs. Això és el que tot sovint acompanya durant el camí a una persona cega. S'ha d'avançar amb cura, "fent grans passes passet a passet". Aconseguir aquesta opció de vot -almenys per a mi- no és cap regal (tot i que si motiu,per suposat,per estar-ne contentes i contents) és simplement justícia. Quan algú que es troba en una situació desfavorable arriba a l'equilibri, a la igualtat, com ha de reaccionar? Ha de sentir que allò una bendició? Un símbol de progrés social? Ha d'estar agraït o orgullós? Victòria o normalitat? Aquesta és la segona reflexió.

I ara jo us pregunto, centrant-nos una mica en la temàtica d'avui:  Què en penseu, del fet que es pugui votar en braile? Ja sabíeu que aquest sistema funciona des del 2008? Poder votar ens fa una mica més lliures?







4 comentarios:

  1. Jo penso que no hauria de ser una anècdota en el temps que estem, sinó que hauria de ser una cosa totalment normal i ja assumida!
    Està molt bé el blog, quan tingui estonetes m'hi aniré passant!
    Petonets!

    ResponderEliminar
  2. hola, molt bon dia

    se que durant tres setmanes tens aquest blog obert, ho he vist al forum de rc


    referent al tema que planteges, podriem dir tal i com ho explica el protagonista del video, que es vergonyos el fet de que a partir del 2008 es pugui fer servir el vot en braile... jo tampoc puc entendre que amb els temps que corren i amb el munt de tecnologies modernes que tenim, doncs que nomes faci dos anys que funcioni el sistema de vot en braile, es una cosa realment increible!!!

    aixo ens demostra que en aqui el que compta no es avançar cap a un futur on tothom hi tingui un espai per a realitzar-se, sino que aquest espai nomes el poden fer servir les persones amb sense cap tipus de discapacitat fisica o psiquica, i en a mi em sembla que d'aquesta manera no es pot trobar cap mena de futur, en el sentit de dir que aquesta societat seria molt millor si tothom s'ajuda entre els uns i els altres... be, es una opinio personal, pero que crec que reflecteix molt be aquest problema que tambe pateixen les persones invidents

    obviament, ja se que tot i aixi, doncs hem d'aplaudir que per fi es pugui dur a terme aquest vot en braile, encara que sincerament penso, tal i com he dit al principi, que es vergonyos i gens normal que tan sols faci un parell d'anys que funcioni aquest sistema, aixo vol dir que segurament les persones amb discapacitat -segurament no, segur!!- s'han de continuar reivindicant pels seus drets

    es un peix que es mossega la cua... en fi, vivim en una societat tan malalta, hi ha tants problemes de tot tipus, tanta pobresa, marginacio... en fi, dificultats socials de tota mena, que no acabaria mai el debat sobre el que tu proposes en aquest blog ni d'altres aspectes que poden ser perfectament una consequencia directa cap a aquests problemes

    ResponderEliminar
  3. Hola Nelly, salutacions al "professor". Desconeixia que no es pogue´s votar en braile, em sembla molt trist i un signe de deixadesa institucional i social que no hagi estat possible fins el 2008.
    Tres setmanes només de blog? Sembla allò de: Tot el que és bo o és pecat o engreixa...

    Des del far una abraçada.
    onatge

    ResponderEliminar
  4. Per molt que vulguem aparentar, la nostra societat no esta preparada per la gent amb alguna discapacitat. Fem petites reformes, com per fer un rentat de cara, però en realitat les accions quotidianes de qualsevol de nosaltres son molt dificils de dur a terme per persones amb dificultatas afegides.

    No sabia que no hi hagués vot en braile fins fa un parell d'anys. Com al Marc, em sembla increïble i molt vergonyós que no s'hagi pensat fins ara. Llavors, es dona per entès que els invidents abans del 2008 no tenien dret a que el seu vot fos secret, no?

    ResponderEliminar